Tietoa meistä

Näille sivuille on kSwim Lessons Children 2_920x550erätty kattava kokoelma artikkeleita sekä lasten, että aikuisten uimiseen, erilaisiin tekniikoihin ja uimaan opetteluun liittyen. Lisäksi esitellään muita suosittuja vesilajeja, kuten laite- ja vapaasukellusta sekä lainelautailua. Myös turvalliseen vesillä liikkumiseen kiinnitetään huomiota, sillä järvien peittämässä maassa suurin osa ihmisistä ui kesäisin avovesissä, joissa on omat riskinsä. Oikean tekniikan hallinnalla ja asianmukaisesti varustautuneena, uiminen ja muu vedessä oleminen on kuitenkin varsin turvallista, kunhan välttää turhia riskejä. Kansalaisten uimataito onkin korkeista hukkumistilastoistaan huolimatta edelleen kohtuullisen hyvällä tasolla niin Suomessa, kuin muissakin pohjoismaissa.

Uinti ja sen eri liikuntamuodot ovat aina olleet suosittuja kautta maailman ja sopivat lähes jokaiselle ihmiselle iästä tai kuntotasosta riippumatta. Vesilajit ovat loistava tapa aloittaa kunnon kohentaminen, koska niveliin kohdistuu huomattavasti vähemmän rasitusta kuin esimerkiksi juostessa, jumpatessa tai painoja nostellessa. Vedessä voi kuntoilla monin tavoin, joko itsenäisesti tai ohjatusti ryhmän kanssa. Uimaseurat ovat nuorelle uimarille luontevin paikka aloittaa uintiharrastus ja ammattilaisten opastuksen avulla taidot kehittyvät nopeasti. Edistyneimmillä oppilailla on mahdollisuus kilpaurheiluun tähtäävään henkilökohtaiseen valmennukseen. Tavoitteet ovat kuitenkin jokaisella yksilölliset ja suurin osa harrastaa uintia, koska se on heille mieluinen ja tehokas liikunnanmuoto.

Uimakoulut mielletään pääsääntöisesti lasten ja nuorten toiminnaksi, mutta myös aikuisille on tarjolla alkeistason uimaopetusta ja ohjattua ryhmäliikuntaa. Erityyppiset vedessä suoritetut jumpat ja treenaus, kuten HydroBic ja esimerkiksi vesijuoksu ovat aikuisten liikkujien mieleen. Lasten ja aikuisten yhteiset uimakoulut joissa leikin varjolla opetellaan uimataitoja, ovat kasvattaneet suosiota. Tämän lisäksi vauvaikäisille on tarjolla erikoistuneita uimakouluja, joissa isät ja äidit voivat totuttaa lastaan veteen. Suomen Uimaliiton jäsenseurat ovat ensisijainen taho, jotka järjestävät eritasoisille liikkujille suunnattuja kursseja, mutta myös yksityisiä toimijoita on liikkeellä.